English Quiz- IBPS RRB Mains for 23rd September

| Updated On September 26th, 2019 at 10:19 am

IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 23th September 2019. This quiz is based on two topics-Phrasal verb filler,word usage. 

Directions (1-8): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five words given below each sentence. Choose the phrases among the five options that suitably fits the given blank. If no word fits the blank then choose option (e), i.e. ‘None of these’ as your option.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q1. The government will allow housing societies to _______________ with proposals under the flagship Housing for All scheme.
(a) Come forward
(b) Come apart
(c) Come from
(d) Count on
(e) None of these

S1. Ans. (a)
Sol. ‘come forward’ means ‘volunteer oneself for a task or post or to give evidence about a crime.’

Q2. When you remain ‘incommunicado’, you do not stay in contact with anyone; you _______________all forms of communication with others.
(a) Dress up
(b) cut off
(c) Do up
(d) Drop back
(e) None of these

S2. Ans. (b)
Sol. ‘cut off’ means ‘an act of stopping or interrupting the supply of something’.

Q3. The repeated gestures and prompts told him he needed to do something urgent but he couldn’t _______________ what or how.
(a) Fall down
(b) Fill out
(c) Figure out
(d) Fall out
(e) None of these

S3. Ans. (c)
Sol. ‘Figure out’ means ‘to understand or solve something’.

Q4. The quantum of airwaves to be offered for the 5G spectrum may shrink further as the defense ministry has refused to ____________its share of 100MHz spectrum.
(a) Get back into
(b) Get up
(c) Give in
(d) Give away
(e) None of these

S4. Ans. (d)
Sol. ‘Give away’ means ‘a thing that is given free, often for promotional purposes’.

Q5. Sri Lanka Cricket will ____________ with the tour of Pakistan despite fears that players could be targets of terror attacks.
(a) Go ahead
(b) Go back
(c) Go out
(d) Go after
(e) None of these

S5. Ans. (a)
Sol. ‘go-ahead’ means ‘proceed or be carried out’.

Q6. We need to stop perpetuating the myth that children _____________ autism
(a) Grow into
(b) Grow out of
(c) Go without
(d) Grow apart
(e) None of these

S6. Ans. (b)
Sol. ‘Grow out of’ means ‘to develop from something that happened or existed before’.

Q7. Politics has polarised the public, leaving the two main parties struggling to _____________ their seats.
(a) Hold back
(b) Hold up
(c) Hold onto
(d) Hang up
(e) None of these

S7. Ans. (c)
Sol. ‘Hold onto’ means ‘If you hold onto something that gives you an advantage, you succeed in keeping it for yourself, and prevent it from being taken away or given to someone else.’

Q8. Leaks _____________ a few expected deficiencies with the Pixel 4’s cameras and all-round performance
(a) Pay back
(b) Pass up
(c) Put away
(d) Point out
(e) None of these

S8. Ans. (d)
Sol. ‘Point out’ means ‘say something to make someone aware of a fact or circumstance; Draw/Call attention to’.

Directions (9-15): In the following questions, a word is given in bold followed by
three sentences. Choose the appropriate option mentioning the sentence(s) that uses the highlighted word in a grammatically correct and contextually meaningful
manner.

Q9.
Undaunted
(I) British Prime Minister Boris Johnson said he wanted a Brexit deal and that he was undaunted by attempts by parliament to block a no-deal exit.
(II) The novel has a ready audience in its large number of readers but also baggage of undaunted.
(III) In the film, Theodore’s mother points at a withering leaf in a undaunted and tells him that the artist is trying to communicate something, perhaps about morality.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S9. Ans. (a)
Sol. The term ‘undaunted’ means ‘not intimidated or discouraged by difficulty, danger, or disappointment’.

Q10.
Appease
(I) The independent nation-states have all imagined themselves to be the inheritors, in the high Himalayas, of the geopolitical appease of their colonial predecessors.
(II) Appease your ancestors by availing IRCTC’s Gaya Tarpan Package with Varanasi Darshan
(III) There is a long, complex and surprisingly unpredictable history to the appeasement of Pax Britannica’s border lines along India’s northern mountains.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S10. Ans. (b)
Sol. The term ‘appease’ means ‘assuage or satisfy (a demand or a feeling); gratify, satisfy, fulfill’ or ‘pacify or placate (someone) by acceding to their demands’.

Q11.
Genuflect
(I) Naturalization requires one to abjure genuflect to a foreign country, but America allows dual citizenship.
(II) Many of the attendees at the rally would have taken the genuflect of allegiance to become U.S. citizens
(III) Catholics genuflect to the tabernacle because it holds the Real Presence of Jesus Christ, their Lord, and king.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S11. Ans. (c)
Sol. The term ‘genuflect’ means ‘lower one’s body briefly by bending one knee to the ground, typically in worship or as a sign of respect; show deference or servility.’

Q12.
Impeachment
(I) She served as a Democratic staff member for the panel during the impeachment investigation of President Richard M. Nixon
(II) The House Judiciary Committee has begun an inquiry to determine whether to recommend the impeachment of President Trump.
(III) The government’s statistical machinery has begun work on revising the indices that impeachment the trends in consumer prices experienced in rural India.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S12. Ans. (d)
Sol. The term ‘impeachment’ means ‘the action of calling into question the integrity or validity of something’.

Q13.
Clout
(I) The Centre is geared up to notify updated MGNREGA wages in the clout fiscal year itself rather than wait for the onset of 2020-2021.
(II) EU finance ecolabels face delays as states seek more clout over greenwashing.
(III) Republicans in the state are trying to put up a challenge to the clout of the Latino-dominated union
(a) Both (II) and (III)
(b) Both (III) and (I)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S13. Ans. (a)
Sol. The term ‘clout’ means ‘influence or power, especially in politics or business.

Q14.
Dither
(I) The global economy risked entering a new, lasting low-growth phase if governments continued to dither over how to respond.
(II) The global dither that regulated trade is gone and we are in a new era of less certain, more bilateral and sometimes assertive trade relations
(III) Julian Fellowes returns to form with a cinematic event that will put fans in a royal dither while also providing the farewell they demanded.
(a) Both (II) and (III)
(b) Both (III) and (I)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S14. Ans. (b)
Sol. The term ‘dither’ means ‘be indecisive’.

Q15.
Delineate
(I) America has a fraught history of delineate with suspected disloyalty among its people.
(II) Adulation and delineated in the U.S. will amplify Mr. Modi’s support in India.
(III) The committee had delineated the map containing the boundary of Chilika where no coastal aquaculture was permissible.
(a) Both (II) and (III)
(b) Both (III) and (I)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S15. Ans. (c)
Sol. The term ‘delineate’ means ‘describe or portray (something) precisely ‘ or ‘indicate the exact position of (a border or boundary)’.

 

You may also like to Read: