IBPS PO Prelims English Quiz: 31st August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the Miscellaneous quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz for 31st of August 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Directions (1-15): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five idioms given below each sentence, one out of which can be used in the blank to form a meaningful sentence. Choose the most appropriate idiom among the five options that make the sentence contextually meaningful.  
Q1. The new testing procedure to evaluate employees will separate the _______________ .
(a) Wheat from the chaff
(b) Let off the hook
(c) Cut me some slack
(d) Miss the boat
(e) Rubbing in the wrong way
S1. Ans. (a)
Sol. If you separate the wheat from the chaff, you separate valuable from worthless. Hence, option (a) is the right answer choice.
Q2. With only half the syllabus studied, I raced ___________________ to be ready for the exam on Monday.
(a) Upset someone’s applecart
(b) Against the clock
(c) Spoil someone’s plans
(d) Keep someone at arm’s length
(e) Good things come to those who wait
S2. Ans. (b)
Sol. If you’re working against the clock, you’re working in a great hurry. Hence, option (b) is the right answer.
Q3. The situation __________________ when he passed a derogatory comment purportedly toward me.
(a) Blow hot and cold
(b) Cool your heels
(c) To come to a head
(d) Cut corners
(e) Run its course
S3. Ans. (c)
Sol. If something comes to a head, it reaches to the point of a crisis. Hence, option  (c) is the right answer choice.
Q4. You are _____________________ if you expect our plant to manufacture 40,000 parts in a week.
(a) Clear the decks
(b) Handle with kid gloves
(c) Daylight robbery
(d) Boil the ocean
(e) Between the devil and deep blue sea
S4. Ans. (d)
Sol. If you try to boil the ocean, you try to accomplish something too ambitious. Hence, option (d) is the right answer choice.
Q5. I’ve made the request a few times in the past, but it has always ______________.
(a) Eat like a horse
(b) An eye for an eye and a tooth for tooth
(c) Face the music
(d) Eat humble pie
(e) Turn a deaf ear
S5. Ans. (e)
Sol. If you turn a deaf ear, you ignore what others are saying.
Directions (6-10): In the following questions, a word is given in bold followed by three sentences. Choose the appropriate option mentioning the sentence(s) that uses the highlighted word in a grammatically correct and contextually meaningful manner.
Q6.
Exasperate
 (I)Some airlines will also exasperated fees if a service member can present a copy of military orders or a letter from a commander.
(II)Shopkeepers, exasperated at the impact of higher taxes and reduced consumer spending, are planning to close down for the day.
(III) The president already has the power to exasperated environmental rules for national security.
(a)Both (I) and (III)
(b)Only (I)
(c)Only (II)
(d)Both (I) and (II)
(e)None of these



S6. Ans. (c)

Sol. ‘Exasperate’ means ‘Irritate’.
Q7. 
Tribunals
 (I) For the vetting procedure, we have now established a procedure to tribunals and meticulously vet our intelligence agencies’ recruits.
(II) Security at the church was tight, with scores of young people mobilized to tribunals arrivals and check their bags and identities.
(III)The military has historically been protected from civilian courts, with any crimes committed by soldiers being decided in closed military tribunals.
(a)Both (I) and (III)
(b)Only (I)
(c)Only (II)
(d)Only (III)
(e)None of these
S7. Ans. (d)
Sol. ‘Tribunals’ means ‘an assembly to conduct judicial business’.
Q8. 
Ratify
(I) Company officials at Safeway said those replacement workers will remain on standby until the agreement is ratified by union members.
(II) He combined ancient classical humanism with Oriental metaphysics to ratify his own down-to-earth brand of philosophical monism.
(III) The important thing now is to dump the ratified before yet more taxpayers’ money is squandered.
(a)Both (I) and (III)
(b)Only (I)
(c)Only (II)
(d)Both (I) and (II)
(e)None of these
S8. Ans. (d)
Sol. The term ‘ratify’ means ‘approve and express assent, responsibility, or obligation’
Q9.
Rhetoric 
 (I) His fiery rhetoric in support of limiting cuts to projected defense spending has surprised and impressed some of Obama’s toughest Republican critics.
(II) The Senate’s refusal last year to rhetoric the Comprehensive Test Ban Treaty may have been a straw in the wind.
(III) The growth of rhetorical criticism in recent years reawakened interest in the rhetoric of the Roman empire.
(a)Both (I) and (III)
(b)Only (I)
(c)Only (II)
(d)Both (I) and (II)
(e)None of these



S9. Ans. (a)

Sol.  ‘Rhetoric’ means ‘using language effectively to please or persuade’
Q10.
Prowess
 (I) The Federal Government will not prowess the protocol until the economic impact of doing so is fully assessed.
(II) While our engineering prowess has advanced a great deal over the past sixty years, the principles of innovation largely have not.
(III) Prof. Takao Tanase also believes that Japan will prowess the convention, but not fully implement it.
(a)Both (I) and (III)
(b)Only (II)
(c)Only (III)
(d)Both (I) and (II)
(e)None of these
S10. Ans. (b)
Sol. The term ‘prowess’ means ‘a superior skill learned by study and practice’.
Directions (11-15): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination, mark (e), i.e. “None of these” as your answer.
Q11. 
Column (1):                                          
(A)Beneath the national security sentiments
(B) It is disquieting that the ‘honor killing’ phenomenon
(C) In the Kashmir Valley, over half the business



Column (2):

(D) a key motivational for network shutdown itself
(E) transactions are said to happen online.
(F) persists in highly literate societies too.
 (a) C-E and B-F
(b) A-F
(c) B-E
(d) A-E
(e) None of these
S11. Ans (a)
Sol. Out of all the given options, combination of sentences (C)-(E) and (B)-(F) makes a grammatically and contextually correct sentence. Hence, option (a) is the correct answer
Q12. 
Column (1):
(A) One approach imposes communication shutdown as an order
(B) Information flows are being
(C) Civilization progresses with the evolution of



Column (2):

(D) institutions designing by humans to governed their affairs.
(E) simultaneously facilitate and throttle.
(F) passed under Section 144 of the Code of Criminal Procedure
(a) C-E and B-F
(b) A-F
(c) B-E
(d) A-E
(e) None of these
S12. Ans (b)
Sol. Out of all the given options, only combination of sentences (A) and (F) makes a grammatically and contextually correct sentence. Hence, option (b) is the correct answer
Q13. 
Column (1):
(A) With a strong government at the Centre,
(B) A government elected by a majority
(C) Courts are not set up to find policy solutions to



Column (2):

(D) complex problems and must interpreted the laws as written.
(E) can justify the exclusion of the minority.
(F) Parliament has passing a slew of big laws recently.
(a) C-E and B-F
(b) A-F
(c) B-E
(d) A-E
(e) None of these
S13. Ans (c)
Sol. Out of all the given options, only combination of sentences (B) and (E) makes a grammatically and contextually correct sentence. Hence, option (c) is the correct answer.
Q14. 
Column (1):
(A)When problems are complex, good governance
(B) When the issue is complex, voters should
(C) Many more people are speaking up
Column (2):
(D) be educational about what they are voted for.
(E) requires effective methods for people’s participation.
(F) and many issues are been raising
(a) C-E and B-F
(b) A-F
(c) B-E
(d) A-E
(e) None of these
S14. Ans (d)
Sol. Out of all the given options, only combination of sentences (A) and (E) makes a grammatically and contextually correct sentence. Hence, option (d) is the correct answer.
Q15. 
Column (1):
(A) Social media provides a good platform for
(B) Even think tanks have became divided
(C) The government must give more space for



Column (2):

(D) along ideological and partisan lines
(E) opposing views but is glaringly inept at reconciling them.
(F) such institutions to form and operate
(a) C-E and B-F
(b) A-F
(c) B-E
(d) A-E and C-F
(e) None of these



S15. Ans (d)

Sol. Out of all the given options, combination of sentences (A)-(E) and (C)-(F) makes a grammatically and contextually correct sentence. Hence, option (d) is the correct answer.




You may also like to Read:
       
All the Best BA’ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!
Print Friendly and PDF