IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz 27th of September 2019

IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 27th September 2019. This quiz is based on mix topics-English Misc.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW

Directions (1-5): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five words given below each sentence. Choose the phrases among the five options that suitably fit the given blank. If no word fits the blank then choose option (e), i.e. ‘None of these’ as your option.

Q1. The SIS called on the foreign media to _______________the professional codes and report only what they witness themselves, checking facts from their authentic and reliable sources.
(a) Abide by
(b) Ask around
(c) Back up
(d) Back off
(e) None of these

S1. Ans. (a)
Sol. ‘Abide by’ means ‘To respect or obey a decision, a law or a rule’.

Q2. Donald Trump and Hassan Rouhani _______________ from talks as US is ‘locked and loaded’ after Saudi oil attack
(a) Blow up
(b) Back Away
(c) Back into
(d) Add up
(e) None of these

S2. Ans. (b)
Sol. ‘Back Away’ means ‘to move backward away from something or someone, usually, because you are frightened’.

Q3. Neighbours ___________________ London Fields street, protesting rat run traffic and ‘dangerous levels’ of air pollution
(a) Break into
(b) Break in
(c) Block off
(d) Break down
(e) None of these

S3. Ans. (c)
Sol. ‘Block off’ means ‘to cover or close something completely so that nothing can move through it’ or ‘to completely stop something from happening or progressing’.

Q4. Individuals who are accused of something decide to ______________, often under the advice of their attorney.
(a) Bring up
(b) Bring down
(c) Break out
(d) Clam up
(e) None of these

S4. Ans. (d)
Sol. ‘Clam up’ means ‘to refuse to speak’.

Q5. Growing trade tensions between South Korea and Japan may look like a local dispute — but if they ______________, they could disrupt the high-end tech industries on a global scale.
(a) Drag on
(b) Cheer up
(c) Chip in
(d) Come across
(e) None of these

S5. Ans. (a)
Sol. ‘Drag on’ means ‘To last longer than expected’.

Directions (6-10): In the following questions, a word is given in bold followed by three sentences. Choose the appropriate option mentioning the sentence(s) that uses the highlighted word in a grammatically correct and contextually meaningful manner.

Q6.
Onerous
(I) The GST Council has had the onerous task of laying out the policy framework for administering the tax in a manner that benefits all stakeholders
(II) The council too needs to follow the networks onerous and move swiftly to recommend mandatory linking for refunds
(III) In a pan India join operation, they onerous a network of exporters and their suppliers who had connived to claim fraudulent refunds of Integrated GST
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S6. Ans. (a)
Sol. The term ‘onerous’ means ‘Task or responsibility involving a great deal of effort, trouble, or difficulty’.

Q7.
Loopholes
(I) if one of independent directors resigns, retires or loopholes away, a situation could again arise where IGE directors will have more than a majority.
(II) G The current legal loophole allows phone masts of any height to be built on land owned by Network Rail without planning permission.
(III) Now the AGM will be a non-controversial loopholes meeting as everything has been agreed upon beforehand.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S7. Ans. (b)
Sol. ‘Loopholes’ means ‘An ambiguity or inadequacy in the law or a set of rules’.

Q8.
Connive
(I) Face Technologies lacks the capacity to manage the job at hand or their staff and security personnel purposely connive to extort money from desperate public eager to get driving permits.
(II) President Museveni castigated elected connive who do not fight for their people’s rights and urged them to use the principle of freedom fighters.
(III) Your body starts to manipulate, to connive to find ways of getting more pills.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Both (I) and (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S8. Ans. (c)
Sol. The term ‘connive’ means ‘Secretly allow something immoral, illegal, or harmful to occur’.

Q9.
Tentative
(I) Naturalization requires one to abjure allegiance to a foreign tentative, but America allows dual citizenship.
(II) Seeking absolute and unalloyed tentative to the nation from the entire population is the fulcrum of Mr. Modi’s politics within India.
(III) The NHL has reached a tentative agreement on a four-year deal with the on-ice officials, according to a report.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S9. Ans. (c)
Sol. The term ‘tentative’ means ‘Not certain or fixed’.

Q10.
Audacious
(I) The BJP got its first Chief Ministers in both the States, reaping the reward for some audacious political moves.
(II) Luis Suarez netted a brace in a 5-2 home win over Real Betis, after which his audacious goal celebration made headlines.
(III) A controversial move from Atletico Madrid does not audacious to be working out for Griezmann.
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Only (III)
(d) Both (I) and (II)
(e) None of these

S10. Ans. (d)
Sol. The term ‘audacious’ means ‘Showing a willingness to take surprisingly bold risks’.

Directions(11-15): In the question given below, there is a sentence in which one part is given in bold. The part given in bold may or may not be grammatically correct. Choose the best alternative among the four given which can replace the part in bold to make the sentence grammatically correct. If the part given in bold is already correct and does not require any replacement, choose option (e), i.e. “No replacement required” as your answer.

Q11. As an independent adviser, he now runs an online advisory service and is recognized as one of the foremost option trading experts.
(a) one of the foremost options
(b) one of those option
(c) one of the most foremost option
(d) one of the more foremost option
(e) No replacement required

S11. Ans. (a)
Sol. Instead of ‘option’, ‘options’ will be used because after ‘one of’, plural noun is used. Such as ‘one of the books’, or ‘ one of the beliefs’. Hence, option (a) is the right answer.

Q12. The various elements of the cytoskeleton not only serve in the maintenance of cellular shape but also has roles in other cellular functions.
(a) having roles in other cellular
(b) have roles in other cellular
(c) plays role in other cellular
(d) has role in other cellular
(e) No replacement required

S12. Ans. (b)
Sol. Here, ‘have’ will be used instead of ‘has’ as with conjunctions like ‘not only-but also’, verb is used according to its nearest noun or noun equivalent. ‘various elements’ i.e, is plural thus, verb will be used in accordance with that. Hence, option (b) is the right answer choice.

Q13. There is a remarkably communal shift on the current government in New Delhi compared to previous regimes.
(a) remarkably communal shift for
(b) remarkable communist shifts for
(c) remarkable communal shift in
(d) remarkable communal shifted to
(e) No replacement required.

S13. Ans. (c)
Sol. Here, right answer choice is option (c). ‘On’ is used to describe something which is casting an impact on something else whereas ‘in’ is used to describe some difference or change in something. Like in the given sentence, there is a shift ‘in the current government’.

Q14. The overriding sentiment in Kashmir is not Azadi but the deep revulsion and contempt between the Indian media.
(a) contempt after the Indian media
(b) contemptuous after the Indian media
(c) contempted the Indian media
(d) contempt towards the Indian media
(e) No replacement required

S14. Ans. (d)
Sol. ‘contempt’ is used as a noun here. In the given sentence, it is describing that there is a ‘revulsion (disgust) and contempt (disrespect or disregard) for the Indian media. Use of ‘between’ is incorrect here. ‘contempt towards the Indian media’ will be correct answer.

Q15. While Islamist extremists are gloating over the march of Hindutva in India, the moderate voices have lamenting the turn of events.
(a) are lament the turn of events
(b) has lamenting the turn of events
(c) have laments the turn of events
(d) are lamenting the turn of events
(e) No replacement required

S15. Ans. (d)
Sol. Option (d) i.e, ‘are lamenting the turn of events’ will be the correct answer choice because the entire sentence is in ‘present continuous tense’ and rest of the given options are grammatically incorrect.

 

You may also like to Read: