Idioms & Phrases for NIACL AO Prelims Exam- 16th January 2019

Dear Aspirants,



English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.


Directions (1-15): In each of the questions given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases. 

Q1. A hot potato

Speak of an issue to mock someone.
To burn a potato field
Heat potatoes
Speak of an issue which no one talks about.
Speak of an issue which many people are talking about and which is usually disputed.
Solution:

Option (e) is the correct meaning of the idiom: A hot potato

Q2. Actions speak louder than words

People’s intentions can be judged by how they sing.
People's intentions can be judged better by what they do than what they say.
People’s intentions can be judged better by how they depict their emotions.
People who love to write can speak well
None of the above
Solution:

Option (b) is the correct meaning of the idiom: Actions speak louder than words

Q3. At the drop of a hat

Without any hats
Without any emotions
Without any hesitation
Without any loopholes
None of the above
Solution:

Option (c) is the correct meaning of the idiom: At the drop of a hat

Q4. Be glad to see the back of

To love cooking
To be happy to see one’s loved ones
Be happy when a person is back
Be happy when a person leaves.
None of the above
Solution:

Option (d) is the correct meaning of the idiom: Be glad to see the back of

Q5. Best of both worlds

To visit two different countries
To have to move back and forth
To have all the advantages
To love travelling
None of the above
Solution:

Option (c) is the correct meaning of the idiom: Best of both worlds

Q6. Can't judge a book by its cover

Cannot judge something primarily on appearance.
Cannot judge paper by cover
Can judge a person by his appearance
A good book should always have a good looking cover
None of the above
Solution:

Option (a) is the correct meaning of the idiom: Can't judge a book by its cover

Q7. Cross that bridge when you come to it

Deal with a problem as soon as you face it
Deal with a problem if and when it becomes necessary, not before.
Cross the bridge slowly
Deal with a problem patiently
None of the above
Solution:

Option (b) is the correct meaning of the idiom: Cross that bridge when you come to it

Q8. Devil's Advocate

To be defensive
To fear a devil
To provoke a devil
To fight with a criminal
To present a counter argument
Solution:

Option (e) is the correct meaning of the idiom: Devil's Advocate

Q9. Don't count your chickens before the eggs have hatched

To collect eggs of a chicken
To make false promises
To make future plans before something has even happened
Don't make plans for something that might not happen
None of the above
Solution:

Option (d) is the correct meaning of the idiom: Don't count your chickens before the eggs have hatched

Q10. Feel a bit under the weather

Feeling slightly ill.
To dance in the rain
To be sleepy
To cry
None of the above
Solution:

Option (a) is the correct meaning of the idiom: Feel a bit under the weather

Q11. Give the benefit of the doubt

To make false promises
To give false hope
Believe someone's statement, without proof.
Believe someone’s statement, with proof.
None of the above
Solution:

Option (c) is the correct meaning of the idiom: Give the benefit of the doubt

Q12. Hear it on the grapevine

To hear rumors
To collect grapes from a grapevine
To eat grapes
To hear praises about oneself
None of the above
Solution:

Option (a) is the correct meaning of the idiom: . Hear it on the grapevine

Q13. Jump on the bandwagon

To jump continuously without stopping
To follow an army of soldiers
To sit on the bandwagon
Join a popular trend or activity.
None of the above
Solution:

Option (d) is the correct meaning of the idiom: Jump on the bandwagon

Q14. Let sleeping dogs lie

Do not shout at dogs
Do not throw stones at dogs
Do not disturb a situation as it is
Do not solve problems on your own
None of the above
Solution:

Option (c) is the correct meaning of the idiom: Let sleeping dogs lie

Q15. Not playing with a full deck

Someone who has failed earlier in the game of cards
Someone who does not have a full deck
Someone who lacks stamina
Someone who lacks intelligence.
None of the above
Solution:

Option (d) is the correct meaning of the idiom: Not playing with a full deck

               

            
   

Print Friendly and PDF