SBI PO English Language Quiz: 23rd April

sbi-po-english-quiz

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW
English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.



Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/phrases given below i.e. one of the sentences/phrases can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. The tragic death of six people who entered a septic tank in Tamil Nadu’s Sriperumbudur town ---------------------------------- sanitation remains a low-priority area despite the high political profile of Swachh Bharat.



is an grim reminder that
is a grim reminder them
is a grim reminder the
is a grim reminder that
None of the above
Solution:
'is a grim reminder that' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. Article 'a' will be used in the sentence as the word 'grim' starts with a consonant.
Q2. Sanitation ------------------------------ unsewered towns in India.
remains a challenge into thousands of
remains a challenge in thousands off
remains a challenge in thousands of
remains an challenge in thousands of
None of the above
Solution:
'remains a challenge in thousands of' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. The preposition 'of' will be used in this sentence.
Q3. Public understanding of the science of managing septic tanks continues to be poor and the availability of cheap labour to clean these structures --------------------------------- technologies that can safely remove and transport the waste.
has slowed efforts to develop
has slow efforts to develop
has slowed efforts too develop
has slowed efforts to developing
None of the above
Solution:
'has slowed efforts to develop' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. The preposition 'to' will be used in this sentence and not the adverb 'too'.
Q4. The provision of health, education and public services--------------------------------------.
matters more then income support schemes
matters more than income support schemes
matters more the income support schemes
matter more than income support schemes
None of the above
Solution:
'matters more than income support schemes' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. 'Than' will be used here as comparison is being made in the above sentence.
Q5. The role that income generation actually played in lowering poverty in India ------------------------------------------- economic growth had surged in the 1980s, and the late 1960s was when agricultural production quickened as the Green Revolution progressed.

may been gauged from the facts that
may be gauge from the facts that
may be gauged from the facts the
may be gauged from the facts that
None of the above
Solution:
'may be gauged from the facts that' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful.
Q6. So, if there ------------------------------------ even 50 years ago, why have we not seen it end?
had been an focus on poverty
had be a focus on poverty
had been a focus on poverty
had been a focus onto poverty
None of the above
Solution:
'had been a focus on poverty' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. Article 'a' will be used in the sentence as the word 'focus' starts with a consonant.
Q7. ------------------------------------ schemes guaranteeing income to the poor through budgetary transfers have been announced by both the Bharatiya Janata Party (BJP) and the Congress.
In the run-up to them elections now,
Into the run-up to the elections now,
In the run-up too the elections now,
In the run-up to the elections now,
None of the above
Solution:
'In the run-up to the elections now,' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful.
Q8. An income-support scheme ----------------------------------- population is grossly inequitable.
for any one section of the
for any one sections of the
for any one section off the
for any one sections off the
None of the above
Solution:
'for any one section of the' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. The preposition 'of' will be used in this sentence.
Q9. Health, education and physical infrastructure are central to the capabilities of individuals and the extent of their presence in a society determines -------------------------------------- exit poverty permanently.
whether the poor will remaining so or
whether the poor will remains so or
whether the poor will remain so or
whether the poor will be remain so or
None of the above
Solution:
'whether the poor will remain so or' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. 'Remain' will be used here, as the sentence is in simple future tense.
Q10. India’s economic fortunes continue -------------------------------- fluctuating price of oil.
too be tied to the sharply
to be tied to the sharply
to been tied to the sharply
to be tied too the sharply
None of the above
Solution:
'to be tied to the sharply' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. The preposition 'to' will be used in both the places.
Q11. India’s policymakers now face the difficult ----------------------------- economy in the midst of multiple external headwinds.
task of safely steering the
task off safely steering the
task of safely steer the
task of safely steering them
None of the above
Solution:
'task of safely steering the' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. 'Steering' will be used as the sentence is in Present Continuous tense.
Q12. We can think of agricultural labourers and urban pavement dwellers ---------------------------------------------- poor farmers.
as equally deserving of support as
as equally deserving off support as
as in equally deserving of support as
as equal deserving of support as
None of the above
Solution:
'as equally deserving of support as' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful.
Q13. The fundraisers ------------------------------------- monetary goal in a 24-hour time period.
wanted too strive to reach their
wanted to strive to reaching their
wanted to strive too reach their
wanted to strive to reach their
None of the above
Solution:
'wanted to strive to reach their' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. 'Strive' will be used as 'to' take first form of verb.
Q14. Trying to remain composed as she approached the judges, the beauty contestant took a deep breath-----------------------------------------.
and gave a sweet smile
and gave an sweet smile
and gave a sweetness smile
and gave a sweet smiling
None of the above
Solution:
'and gave a sweet smile' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful.
Q15. The fashion designer has decided to put out a new fall line of handbags----------------------------------.
for a everyday woman
for the everyday woman
for an everyday woman
for the everyday women
None of the above
Solution:
'for the everyday woman' is the correct fit for the blank and makes the sentence meaningful. 'For the everyday women' is wrong because with plural form we will not use 'the'.
               




You may also like to Read: