Coronavirus Quiz- Time to Test Your Knowledge

Coronavirus Quiz- The new coronavirus pandemic is wreaking havoc across the globe as many as 2,100,970 cases reported worldwide and 136,048 deaths in the span of these 5 months. India is under a complete lockdown since 23 March and this lockdown will supposidly end on 3rd May 2020. All of you must be reading something or the other about the coronavirus disease, but lets test your knowledge on some most basic facts about this pandemic. The questions might seem easy, but the awanreness is what’s important!! So take this small quiz given below:

Practice With,

Q1. What is the name of the virus causing coronavirus pandemic in 2020?
Ans. Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 OR (SARS-CoV-2)

Q2. What is the official name of the disease?
Ans. COVID-19

Q3. True or False: “The new coronavirus cannot infect young people”
Ans. False, people of all age group are at risk of getting infected.

Q4. From where is virus is speculated to have originated?
Ans. Wuhan, China

Is RBI Grade B Officer Gazetted? Is SBI Clerk Exam More Difficult Than IBPS Clerk? Difference Between IBPS PO and IBPS RRB PO What is IBPS and How does it work?

Q5. Is this the world’s first ever pandemic encounter?
Ans. No, the world have faced severe pandemics in almost every century.

Q6. Is there a vaccine for coronavirus causing COVID-19?
Ans. Not yet, researches are working day-night to develop one.

Q7. Does everyone getting infected with this new coronavirus disease dies?
Ans. No, most of the people recover. The global death rate is currently about 6%.

Q8. Can you name two diseases simillar to this new coronavirus pandemic?
Ans. MERS and SARS are simillar to COVID-19

Q9. Which among these are mild symptoms of coronavirus infection: Fever, Cough, Shortness of breath, Flu
Ans. All of these are symptoms of Coronavirus infection.

Will the RBI, SBI, and IBPS PO exams be held in 2020? How to Learn English for Bank Exams Upcoming Bank Exams 2020 Credit Rating Agencies in India

Q10. Why this virus is under the category of coronavirus specifically?
Ans. Coronaviruses have crown like projections on their surface. In Latin “corona” means “crown” or “wreath”.

Q11. What is the incubation period of this virus?
Ans. Most estimates of the incubation period for COVID-19 range from 1-14 days, most commonly around five days.

Q12. Can you catch the disease from a hard surface?
Yes, a person who has COVID-19 can contaminate any hard surface and if a healthy person comes in contact he too may catch the disease.

Q13. What is the best way to keep yourself protected from coronavirus?
Ans. Practice social distancing, maintain proper hygine- wash your hands with soap before you touch your face or eat, boost your immunity by eating healthy things.

Also Check,

Q14. What is a fomite?
Ans. A contaminated object or surface.

Q15. What is believed to be a safe distance to maintain from someone who is sick?
Ans. At least 3 feat. However you should not go near anybody who is infected in your knowledge. If you about such a case or want to help contact medical professionals immediately.

Q16. What amount of money have the world’s governments and central banks pledged in stimulus to counter the economic shock of the virus?
Ans. $3 trillion

Important Points from PM Modi’s Speech What are Suraksha Stores? PM Modi’s 7 Vows Message to Fight COVID-19 Lockdown Curfew Pass Apply Online State-Wise

Q17. Can dog or cat give you Covid-19?
Ans. No, there is no evidence that you can get COVID-19 from dog, cat, cow or any pet.

Q18. What are zoonotic diseases?
Ans. Zoonotic diseases (also known as zoonoses) are caused by germs that spread between animals and people.

Q19. Is this new coronavirus disease zoonotic?
Yes, COVID-19 is said to be a zoonotic disease caused by novel betacoronavirus, and related to SARS-CoV and a number of other bat-borne SARS-like coronaviruses.

Q20. Which App India’s Prime Minister Narendra Modi is promoting to citizens to download to get information on Coronavirus disease in India?
Ans. Aarogya Setu

Click Here to Register for Bank Exams 2020 Preparation Material

Practice With,

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?