English Quiz for Uttarakhand District Cooperative Bank: 6th March 2019

english-quiz-for-uttarakhand-district-cooperative-bank

English Quiz For Uttarakhand DCB 2019

Uttarakhand District Cooperative Bank has released the notification for the posts of Clerk and Managers for the Recruitment in 2019-20. This is a great opportunity for all those who aspire to become a Banker this year. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for Uttarakhand District Cooperative Bank 2019-20. 

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Directions (1-5): In each of the following questions, a word has been used in sentences in THREE different ways. Choose the option corresponding to the sentence in which the usage of the word is CORRECT or APPROPRIATE. 

Q1. CONFLATE 




(I) I was able to conflate the two processes into one, blending it down into a solid formula. 
(II) The bag is divided into conflate compartments. 
(III) The dogs started to snarl at each other so I had to conflate them.
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (I) and (II)
Both (II) and (III)
Solution:
Conflate: combine (two or more sets of information, texts, ideas, etc.) into one.
Q2. RARE 
(I) The coin was a rare edition and was not found in many collections around the world. 
(II) Diagnosed with a rare form of bone cancer, the patient’s doctors knew little about his unique condition. 
(III) Standing in the rare of the long line, the family could barely see the entrance to the theatre.
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (I) and (II)
Both (II) and (III)
Solution:
Rare: (of an event, situation, or condition) not occurring very often. Rear: the space or position at the back of something or someone.
Q3. INSTANT 
(I) Polaroid cameras allow photos to be captured and printed in an instant. 
(II) She never believed that lives could be changed in an instant, but as the bullet sped towards her, she knew she was wrong. 
(III) At the instant I saw him, I knew he was the man the police were looking for.
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (I) and (II)
All are correct
Solution:
Instant: happening or coming immediately.
Q4. COMPEL 
(I) How can we compel young people to stay in school when we are not teaching them information that will change their lives? 
(II) Although my grandfather has some compel ideas, he still does not believe in the notion of female soldiers. 
(III) The political candidate’s compel plans have enraged his conservative foes.
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (I) and (II)
Both (II) and (III)
Solution:
Compel: force or oblige (someone) to do something.
Q5. REJUVENATE 
(I) When I am exhausted after work, I count on a hot shower to rejuvenate myself. 
(II) He tried to rejuvenate himself by performing physical exercises each day. 
(III) The former teen heartthrob is currently appearing on a reality program in order to rejuvenate his career.
Only (I)
Only (II)
Only (III)
Both (I) and (II)
All are correct
Solution:
Rejuvenate: make (someone or something) look or feel better, younger, or more vital.
Directions (6-10): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct. Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark “No Change required” as your answer. 

Q6. The matter was referred back to the expert committee since ever the solution to the problem was different from the one proposed earlier.




since the solution to the problem was different
since the solve to the problem was different
since the solution too the problem was different
since the solution to the problem was difference
No Change required
Solution:
"since the solution to the problem was different " is grammatically and contextually correct.
Q7. The world today is totally different than what we have seen in the last century.
then what we have seen in the
than what we has seen in the
than what we have see in the
than what we have saw in the
No Change required
Solution:
No Change required
Q8. He is an asset to the organisation, although he seems to be a eccentric and is a loner.
although he seems to been an
although he seem to be an
although he seems to be an
although he seems too be an
No Change required
Solution:
"although he seems to be an " is grammatically and contextually correct.
Q9. India’s economy is inarguably slowing, and the latest estimates from the Central Statistics Office disconcertingly point to a deepening slowdown.
disconcertingly point too a deepening slowdown
disconcertingly point to an deepening slowdown
disconcertingly point of to a deepening slowdown
disconcertingly is point to a deepening slowdown
No Change required
Solution:
No Change required
Q10. In a attempt to destroy them completely, the Indian team has launched a coordinated attack on the opposition team.
In the attempt to destroyed them completely
In the attempt too destroy them completely
In the attempt to destroy them completed
In an attempt to destroy them completely
No Change required
Solution:
"In an attempt to destroy them completely" is grammatically and contextually correct.
Directions (11-15): In each of the questions given below a pharse/idiom is given in BOLD and five options are given below it. You have to choose the option which best describes the meaning of the phrase/idiom. 

Q11. Blessing in disguise




Something good and useful that did not initially seem that way
A blessing from a saint
Something bad and useless that initially proved to be beneficial
something that will never happen
None of the Above
Solution:
Blessing in disguise: Something good and useful that did not initially seem that way
Q12. Mean business
Agreeing with someone
Being Serious or Dedicated
To not judge someone or something based solely on appearance.
To describe exactly what is causing a situation or problem
None of the Above
Solution:
Mean business: Being Serious or Dedicated
Q13. Bite off more than you can chew
To buy something that is very expensive
To accidentally reveal a secret.
Not able to complete a task due to lack of ability
To do something badly or cheaply.
None of the Above
Solution:
Bite off more than you can chew: Not able to complete a task due to lack of ability
Q14. To sit on the fence
Asking someone what is on their minds
Trying to avoid a subject/person/situation
Work or labour late into the night
Avoid making a decision or choice
None of the Above
Solution:
To sit on the fence: Avoid making a decision or choice
Q15. Last straw
An easy task/job
Very common/commonplace
The final problem in a series of problems
To enjoy oneself, have a good time
None of the Above
Solution:
Last straw: The final problem in a series of problems
               





You may also like to Read:

Print Friendly and PDF