English Quiz IBPS Clerk Prelims 25th September 2019

IBPS Clerk Prelims English Quiz on Phrase Fillers

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS Clerk 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS Clerk Prelims English Quiz and we have Phrase-Fillers  for 25th of September 2019. You can also check out the latest books for IBPS Clerk 2019 exam.

Directions (1-15): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five words given below each sentence. Choose the phrases among the five options that suitably fits the given blank. If no word fits the blank then choose option (e), i.e. ‘None of these’ as your option.
Q1. Romania’s government issued a last-minute appeal to him to ___________ his trip.
(a) Come up
(b) Fall down
(c) Drop by
(d) call off
(e) None of these.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

S1. Ans. (d)
Sol. Call off means to cancel something.

Q2. Investors badly want these countries to succeed and _____________ any bits of good news through portfolio and direct investment,
(a) blow out
(b) account for
(c) dispose off
(d) cheer on
(e) None of these.

S2. Ans. (d)
Sol. Cheer on means to support someone by giving them words of encouragement.

Q3. Let us know if you ____________ anywhere that has something special to offer.
(a) call off
(b) cast off
(c) come across
(d) drop in
(e) None of these.

S3. Ans. (c)
Sol. “Come across” means to find unexpectedly.

Q4. The military has tightened its ___________ the country.
(a) hold on
(b) hand out
(c) jump at
(d) lay by
(e) None of these.

S4. Ans. (a)
Sol. hold on -wait a short time

Q5.
We will continue to work with Congress on the energy legislation needed to _________ the remaining recommendations.
(a) Round up
(b) Pass off
(c) carry out
(d) look upto
(e) None of these.

S5. Ans. (c)
Sol. carry out- To do something as specified (a plan, an order, a threat)
To perform or conduct (test, experiment)

Q6. You could impose a lot of rules from above, which people would resent and _________ ways to break.
(a) work up
(b) see off
(c) put up
(d) look for
(e) None of these.

S6. Ans. (d)
Sol. look for-Try to find something

Q7. Unless Labour announces a tax-break for publishers in the next Budget this whole row should _____________ quickly.
(a) sit back
(b) die down
(c) send for
(d) pull off
(e) None of these.

S7. Ans. (b)
Sol. die down- To calm down, become less strong

Q8. But if the talks ___________ beyond next week, sources close to the group say it will probably press ahead with the announcement anyway.
(a) look for
(b) drag on
(c) fall in with
(d) call upon
(e) None of these.

S8. Ans. (b)
Sol. drag on -To last longer than expected

Q9. He had to ___________ of college and his social life became almost non-existent.
(a) come about
(b) bring about
(c) drop out
(d) cut down
(e) None of these.

S9. Ans. (c)
Sol. drop out-To leave school without finishing

Q10. She was afraid that the plan to march into the other factories might now _____________
(a) cut down
(b) blow up
(c) account for
(d) fall through
(e) None of these.

S10. Ans. (d)
Sol.
fall through-To fail; doesn’t happen

Q11. She dipped her hand in the sea to ______________ how cold it was.
(a) put out
(b) find out
(c) get out
(d) wipe out
(e) None of these.

S11. Ans. (b)
Sol.
find out-To discover or obtain information

Q12.The only thing to do was knuckle down and________________ some serious hard work.
(a) let down
(b) get on with
(c) come about
(d) done without
(e) None of these.

S12. Ans. (b)
Sol.
get on with (something)-To continue to do; make progress

Q13. This material is very thick and this needle is not strong enough to _______________ it.
(a) go through
(b) dispose to
(c) carry away by
(d) come off
(e) None of these.

S13. Ans. (a)
Sol.
go through-To experience

Q14. He expects to ______________ these difficulties at a special conference next week.
(a) hand out
(b) Jump to
(c) iron out
(d) hold out
(e) None of these.

S14. Ans. (c)
Sol.
Iron out-To resolve by discussion, eliminate differences

Q15. They exchange books and movies and are doing their best to _____________ for all the lost years.
(a) Run down
(b) pull off
(c) make up
(d) outlook
(e) None of these.

S15. Ans. (c)
Sol. Make up-compensate for something lost, missed, or deficient

You may also like to Read: