IBPS PO Prelims English Quiz: 26th August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have English Idioms Fillers for 26th of August 2019. You can also check out latest books for IBPS PO 2019 exam.

Directions (1-15): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five idioms given below each sentence, one out of which can be used in the blank to form a meaningful sentence. Choose the most appropriate idiom among the five options that makes the sentence contextually meaningful.



Q1. Often soldiers had to literally ______________________ during a surgical procedure because of the lack of anesthesia and medicine.
(a) Bite the bullet
(b) Cutting corners
(c) Easy does it
(d) Hit the sack
(e) Better late than ever

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW

S1. Ans. (a)
Sol. Here, in the given blank, “bite the bullet” will fit making it contextually correct. It means “To get something over with because it is inevitable”.

Q2. After half a century of haircutting, an Amesbury salon owner has decided to hang up his scissors and ____________________.
(a) A blessing in disguise
(b) Call it a day
(c) It’s not rocket science
(d) Let someone off the hook
(e) Comparing apple to oranges


S2. Ans. (b)
Sol. “Call it a Day” means “Stop working on something”. This idiom will fit the blank making it contextually and grammatically correct.

Q3. In India, nice children are ____________________, and parents receive no special credit or praise for their children’s behavior.
(a) Cut somebody some slack
(b) Pull someone’s leg
(c) A dime a dozen
(d) So far so good
(e) Speak of the devil

S3. Ans. (c)
Sol. “A dime dozen” means “something common” It fits the given suitably making it contextually and grammatically right sentence.

Q4. Lloyd was in no mood to ________________________, and so put direct the question he wished answered.
(a) No pain, No gain
(b) That’s the last straw
(c) You can say that again
(d) Beat around the bush
(e) Your guess is as good as mine

S4. Ans. (d)
Sol.  “Beat around the bush” refers to “avoid saying something usually because it is uncomfortable”.

Q5. The good scholars then _________________________ and try to tweak their original idea, or come up with a new one.
(a) To get bent out of shape
(b) A penny for your thoughts
(c) A penny saved is a penny earned
(d) Action speak louder than words
(e) Go back to the drawing board

S5. Ans. (e)
Sol. “go back to the drawing board” means to “start over”

Q6. His defending ability has been criticised but he is a solid centre back and is excellent ____________.
(a) On the ball
(b) Wrap your head around something
(c) Time flies when you are having fun
(d) The best of both worlds
(e) Go on a wild goose chase

S6. Ans. (a)
Sol. ‘On the ball’ means ‘doing a good job’


Q7. It is just you that is down and you have to find ways to ________________________.
(a) A picture is worth 1000 words
(b) Pull yourself together
(c) Play devil’s advocate
(d) Birds of a feather flock together
(e) Bite off more than you can chew

S7. Ans. (b)
Sol. ‘Pull yourself together’ means ‘calm down’.

Q8. I’ve been feeling ______________________ lately, so I decided to stay in bed this morning and get some much needed sleep.
(a) We’ll cross that bridge when we come to it
(b) Do something at the drop of a hat
(c) Under the weather
(d) Don’t cry over spilt milk
(e) Don’t give up your daily job


S8. Ans. (c)
Sol. ‘under the weather’ means ‘sick’

Q9. The past five years have been _____________ of low interest rates, easy credit, and rising household costs.
(a) Don’t give up your day job
(b) Don’t put all your eggs in one basket
(c) Every cloud has a silver lining
(d) A perfect storm
(e) Get taste of your own medicine

S9. Ans. (d)
Sol.  ‘A perfect storm’ refers to ‘the worst possible situation’

Q10. To___________________, the Romans had erected a temple to the former emperor Claudius in the city, built at local expense.
(a) Don’t count your chickens before they hatch
(b) Do unto others as you would have them do unto you
(c) He’s a chip off the old block
(d) He has bigger fish to fry
(e) Add insult to injury

S10. Ans. (e)
Sol.  ‘Add insult to injury’ means ‘to make a bad situation worse’.

Q11. After three failed marriages, I realised that I may have been _______________ and should abandon the search for the perfect wife.
(a) Barking up the wrong tree
(b) Good things some to those who wait
(c) Ignorance is bliss
(d) It’s raining cats and dogs
(e) It takes one to know one


S11. Ans. (a)
Sol. ‘Barking up the wrong tree’ means ‘To be mistaken, to be looking for the solutions in the wrong place’

Q12. If you understand a culture, you can _________________ in conversation, make a joke, or construct a speech better.
(a) Do unto others as you would have them do unto you
(b) Break the ice
(c) It ain’t over till the fat lady sings
(d)Kill two birds with one stone
(e)Let the cat out of the bag

S12. Ans. (b)
Sol.  ‘Break the ice’ means ‘Make people feel more comfortable’.

Q13.
Bangle bracelets in fourteen-karat gold that do not ______________________ are always in demand.
(a) Live and learn
(b) Look before you leap
(c) Cost an arm and a leg
(d) On thin ice
(e) Once in a blue moon

S13. Ans. (c)
Sol.  ‘Cost an arm and a leg’ refer to ‘Very expensive’

Q14. Daggett followed willingly, but not like a man who had escaped _________________, from wintering near the Antarctic Circle.
(a) Put something on ice
(b) Rain on someone’s parade
(c) Saving for a rainy day
(d) By the skin of his teeth
(e) Spill the beans

S14. Ans. (d)
Sol.  ‘By the skin of his teeth’ means ‘just barely’

Q15.  The whole cross-country route was a ________________ navigationally, provided that the visibility was good enough.
(a) Take a rain check
(b) Take it with a grain of salt
(c) The ball is in your court
(d) The devil is in the details
(e) Piece of cake


S15. Ans. (e)

Sol.   ‘Piece of cake’ means ‘it’s easy’.



       
All the Best BA’ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!
Print Friendly and PDF