English is one of the official languages of the world spoken widely by half of the world’s population. But some find it difficult to understand the common mistakes when they communicate in English. Hence we can check out how those glitches can be corrected and help people overcome those and increase their fluency.

Also Check,

When you know the common mistakes which many do unknowingly, you will rectify your mistake and be more confident when speaking the language. The grammar becomes a hindrance in many cases. The key to speaking well is to listen and understand how others speak (those who talk well) and read aloud more books in English. This way your

  •  vocabulary will increase
  • the pronunciation will get better
  •  confidence will boost up
How to Master Reading Comprehension to Score Maximum Marks? Importance of Spoken English and How to Improve it? SBI PO Prelims Study Plan 2020

Try using the language more; initially, your conversations will be fraught with mistakes but don’t be disheartened. It is all a process, and eventually, you will be good enough to converse well.

Let’s look at some of them here

  • The word brought is used very convincingly in the below-given sentences

I brought a ring yesterday.

She brought a pie for lunch.

Here in the first sentence, which may seem perfect, but isn’t because brought is not the word to be used but bought (buy) is the correct word. In the second sentence brought is rightly used because (to bring) past tense would be brought.

  • When to use it’s or its 

We have to know that it’s —it is or it has

Whereas its — similar to his, her, its

The mistake would be using them interchangeably or only use one of them every time.

  • When to use gone and went

To use gone, you would need an auxiliary verb before it. Such as 

  • Has
  • Had
  • Have
  • Is
  • Am
  • Are
  • Was
  • Were
  • Be

Whereas went doesn’t need an auxiliary verb, this will help you remember not to make that mistake again. The most common mistake is to use gone and went interchangeably

  • Watch, look and see

Many people don’t know when to use them because

Look- is used to look directly at something

See – at something that comes in your line of vision and not planned on seeing it

Watch – to observe something or assess it

You will not see something intentionally, but you may look at something purposely.

  • The use of literally or figuratively

Figuratively is used to exaggerate whereas literally means actually or in the real sense

There is literally trash everywhere, figuratively speaking I could be buried in it———- would be the right way to use the above two words.

  • Knowing when to use casual language and the formal form of expression

At an important meeting, job interview, or formal occasion, you should avoid slang but use the entire word and not the short cuts often used in speaking language.

Casual- hey wassup?

Formal- hello, how are you doing?

Then there are writing mistakes that most often people do such as

  • Capitalization
  • Spelling mistakes
  • Punctuation
  • Use of apostrophes

All this can be avoided if you read up more on English newspapers, magazines, etc. listening to the news and other programs on tv or radio to get the hang of how to pronounce and enunciate each word perfectly.

Click Here to Register for Bank Exams 2020 Preparation Material

Practice With,

Bank PO/Clerk exams are the most popular ones among students. Where English language is the section which is feared by all. When it comes to crack English section in bank exams, one question always screw students mind is, how to improve reading comprehension skills for the bank exams. As many sought after banking exams like IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB and RBI Grade B are lined up ahead and you all must be in search of tips to improve reading comprehension skills. RC being the most important part of the Subject, carries the highest weightage with some twisted question, vocab etc.

We all know and accept the fact Reading comprehension test is a tricky ball game, this part can be consuming, energy sapping and information intensive. If you are able to understand the idea behind the passage and information it is offering, you will be able to solve most of the question based on it. You may stuck with something you have not read even before to dealt with. The most important factor to solve the RC in english for IBPS PO is being accurate with your strategy and understanding the idea around the passage. It is important to cope up wisely with the challenges as it is the central aspect of how you perform in the reading comprehension. Be sure to strike the fine balance and keep a number of things in mind not to fall in the common pitfalls in the IBPS PO for English language. 

Check the 5 the most important tips for english in IBPS PO 2019 to solve Reading comprehension in the banking exams. Check the strategy to deal even with the complex passages to score better in the IBPS PO English Preparation.

5 Tips To Improve Reading Comprehension Skills For Bank Exam

Do not over emphasize on insignificance things: Do not try to conclude the idea by just reading the examples. Comprehend the whole passage and go with the flow this will help you solve all the questions based on the reading comprehension.

Do not memorize the whole: While going through the whole passage you do not have to memorize every word. This will puzzle you with the useful information to be kept in the mind. Re-read the passage for facts and specific point questions.

Do not solve the questions without reading the passage: Some students try to find the answers of the questions randomly they do not read the whole passage. This consumes their time and sometimes they end up in nothing.

Have a look at the questions first: Always check the questions before reading the passage. This will give you idea where to keep the things fresh in your mind, what should you need to memorize or not. This will help you to understand the reading comprehension and finding solutions easily.

Opening and closing para may have extra information: Always read the first and last paragraph carefully. Questions are always based on the whole para but majority of times you may find the answers in the first or may be last paragraph. Make sure you drive the maximum information for the same.

Most of the students are in dilemma whether to attempt Reading Comprehension first or they skip it as it may eat up all your time and leave you puzzled if the theme is based on economy or such commerce related topics which most of the students fear of. If we analyse the Exams conducted in 2018 by IBPS, we come through a new pattern of Short Reading Comprehensions. There were small Passages to read following 4-5 Questions each. Infact, IBPS PO Mains exam 2018 was 90% based on these short Reading Comprehension. So, this shows how important this topic is for the Examinations and one cannot skip this in one’s preparations.

So students, make the best of the tips shared by us to improve reading comprehension skills to fetch maximum marks in the IBPS PO and other banking exams. In case you have any query, feel free to contact us at blogger@adda247.com or connect to our moderators to ask your queries.

IBPS RRB PO/Clerk Main English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 11th September 2019. This quiz is based on two topics-Cloze Test (word replacement) and Word Rearrangement.

Continue reading “IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz 11th of September 2019”

To strengthen the crust and core of your English language what you need is new and effective words added to your dictionary every day. This is a tedious task if you sit with the dictionary every day. Adda247 brings to you a compact way of learning constantly and efficiently. This is today’s Vocabulary for the aspirants who are preparing for the various banking examinations. SBI Clerk, LIC ADOIBPS RRB, IBPS PO, IBPS Clerk are some of the upcoming examinations which can be prepared with the aid of daily Vocabulary. Vocab will help you excel not just in the examinations but will help you sail through the Interview round of the examinations you are preparing for. The words you choose will accelerate you in the correct path towards success and we hope that this article serves the purpose. Here is the vocabulary for 9th September 2019.


daily-vocabulary-for-bank-exams

ATTRITION(Noun)

Meaning: the process of reducing something’s strength or effectiveness through sustained attack or pressure.

Synonyms: erosion, abrasion, attenuation

Antonyms: strengthening

Usage: As a result of teacher attrition, a lot of classrooms are overcrowded.

Interdict (Noun)

Meaning: an authoritative prohibition, in particular

Synonym: prohibition, ban, bar, veto, proscription,

Antonym: corroborate, support

Usage: Because I failed most of my classes last term, my parents will probably interdict me from working this semester.

Naught: (noun)

Meaning: the numerical symbol 0 or the absence of number or quantity represented by it

Synonyms: aught, cipher, goose egg, nil, nothing, o, oh, zero, zilch, zip

Usage: The pleas for peace have been for naught as the war has been going on for over five years.

EXACERBATE(Verb)

Meaning: To make worse or increase the severity of

Synonyms: Aggravate, Annoy

Antonyms: Calm, Soothe

Usage: The doctor told me not to run as it can exacerbate my knee injury.

DESOLATE(Adjective)

Meaning: A desolate place is empty and not attractive, with no people or nothing pleasant in it

Synonyms: Gloomy, dull

Antonyms: Cheerful, Happy

Usage: The house stood in a bleak and desolate landscape.

COGNIZANCE(Noun)

Meaning: To take notice of and consider something, especially when judging

Synonyms: Awareness, Familiarity

Antonyms: Unfamiliar, Ignorance

Usage: The lawyer asked the jury to take cognizance of the defendant’s generosity in giving to charity.

SIEGE (Noun)

Meaning: a military operation in which enemy forces surround a town or building, cutting off essential supplies, with the aim of compelling those inside to surrender.

Synonyms: blockade, barricade, restriction

Antonyms: clearance, opening

Usage: During the siege of the village, the villagers were forced to give up their property.

STENTORIAN (adjective) 

Meaning: (of a person’s voice) loud and powerful.

Synonyms: booming, clangorous, piercing, roaring.

Antonyms: soothing, muffled, muted, softened.

Usage: When my father speaks in a stentorian voice, I know I’m in trouble.

FARRAGO (noun)

Meaning: a confused mixture.

Synonyms: mishmash, jumble, hodgepodge, turmoil.

Antonyms: constituent, ravel, sequence, categorization.

Usage: The present gun law is a farrago of nonsense as most of it is unenforceable.

Preparing for banking exams? Having difficulty in the English section? Check out the video and master the section.

Trick on How To Solve Column Errors For IBPS PO

IBPS PO Prelims 2019

IBPS PO 2019 notification is out and you must be practicing every single section with hard work and dedication. The English language is one of the most feared subjects among students but you can acquire excellence in this subject with IBPS PO study plan. Begin your preparation with regular practicing and follow study routine for IBPS PO 2019. You can get an array of questions from daily quizzes provided on bankersadda exclusively for banks aspirants. 

Continuing to fulfill students’ requirements and helping them out to get their dream job, here bankersadda has brought study notes for different topics of English. It will not only help you find out your weak points but also help you to improve them with tricks and tips. Here, the study note is dedicated to Column Errors showing how to prepare for column errors and solve them in real-time.

About Column Errors 

In column errors, you are given a sentence with four words highlighted in it. Further, there are two columns. In the first column, there will be written the highlighted words of the sentence. While in the other column, it will contain the list of correct words to replace the wrong ones in the first column (if any). With constant practice and regular hard-work, you can master this topic of English language which is asked in IBPS PO Preliminary exam. 

This topic is extremely scoring and takes less time in the English section of the examination. 

Weightage of column errors in IBPS PO Exam 

The column error topic falls under Error spotting. Generally, there are 5-10 questions asked from this section in IBPS PO Prelims. As the notification is out, you better start preparing for the same and secure yourself a bright and successful future. 

Basic concepts of Column Error

As aforementioned, there will be two columns, first, one containing the highlighted words of the given sentence and the second column will comprise their replacements. Here are some steps and tips to prepare this topic well and excel in the IBPS PO Prelims 2019:

(a) Since it’s a scoring topic, you should be well-versed with grammar rules. Good grasp over grammar will help you out in this section. 

(b) Start learning rules to spot errors related to nouns, pronouns, tenses, articles, adjective, adverb etc. 

(c) if you develop a good reading habit using newspapers, you will be able to spot the error right away. 

(d) Besides, read the sentence carefully and try to understand its context. This will let you sense the words that may be causing disturbance in the context of the given sentence and changing its intended meaning. 

(e) further, start eliminating the options that are the wrong according to you and find out which one sounds right and fits best in the sentence both contextually and grammatically.     

Example of Column Error questions asked in IBPS PO Prelims:

Here is an example given of column error to help you understand it better and practice accordingly. 

Directions (1): In each of the following questions below, a sentence is given with some bold words which may contain errors. Below each of the sentence, a table is given with two columns in which column ‘A’ contains the list of bold words, and in column ‘B’ the suggested corrections are listed. You have to choose the best alternative among the four given options. If no correction is required against any given bold wordmark (e),.i.e. “None of the above” as your answer. Q1. The quantum of lost that has been incur by traders in both India and Pakistan has varied according to the nature of trade and the trade route. 

Column A

(1) Lost 

(2) Incur 

(3) Varied 

(4) Nature

Column B

(5) Loss

(6) Incurred 

(7) Adjustable

(8) Expected

(a) Both (1-5) and (2-6)

(b) Only (4-8)

(c) Both (a) and (b)

(d) (1-6)

(e) None of the above

S1. Ans. (a)

Sol. Here, replacing 1-5 and 2-6 will change ‘lost-loss’ and ‘incur-incurred’. This will make the sentence grammatically correct and contextually meaningful. 

IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz 3rd of September 2019

english-quiz-for-ibps-rrb-po-and-clerk-mains

IBPS RRB PO/Clerk Main English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 3rd September 2019. This quiz is based on Conjunctions and Para-Jumble.


Directions (1-10): In the questions given below few sentences are given which are grammatically correct and meaningful. Connect them by the word given above the statements in the best possible way without changing the intended meaning. Choose your answer accordingly from the options to form a correct, coherent sentence.

Q1. 

THAT

(A) There was the announcement for public sector banks to pass on more of the policy rate cuts

(B) The Reserve Bank of India (RBI) has effected in several rounds by now

(C) The publication of the final National Register of Citizens on Saturday

(D) It brings no closure to the vexed issue of illegal immigration to Assam yet

(a) Only A-B

(b) Both A-D and C-B

(c) Only B-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 3

QTags Conjunctions

S1. Ans. (a)

Sol. Statements (A) and (B) can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ‘after’ which means ‘during the period of time following or succeeding’. The sentence thus formed is, ‘There was the announcement for public sector banks to pass on more of the policy rate cuts that the Reserve Bank of India (RBI) has effected in several rounds by now.’

Q2. 

BUT

(A) How long the fires can continue is unclear

(B) Beyond that lies the question of what to do with illegal aliens

(C)At this scale, they are paving the way for a global climate catastrophe

(D) Once the quasi-judicial process is done and dusted

(a) Only A-B

(b) Only A-C

(c) Only B-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 2

QTags Conjunctions

S2. Ans. (b)

Sol. Statements (A) and (C) can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’but’ which is used to introduce a phrase or clause contrasting with what has already been mentioned. The sentence thus formed is, ‘How long the fires can continue is unclear but at this scale, they are paving the way for a global climate catastrophe.’

Q3.

WHILE 

(A) Ambiguity may be a good tactic in diplomacy at times

(B) Mr. Khan has even spoken about the possibility of a nuclear war

(C) This occasion warrants stated clarity that India does not seek conflict

(D) A Minister went to the extent of announcing a time frame for starting a war

(a) Only A-B

(b) Only A-C

(c) Both B-D and A-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 4

QTags Conjunctions

S3. Ans. (c)

Sol. Both Statements B-D and A-C can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’while’ which means ‘during the time that; at the same time as’ or ‘whereas (indicating a contrast).’ The sentences thus formed are:

(I) Ambiguity may be a good tactic in diplomacy at times while this occasion warrants stated clarity that India does not seek conflict.

(II) Mr. Khan has even spoken about the possibility of a nuclear war while a Minister went to the extent of announcing a time frame for starting a war.

Q4. 

SO THAT

(A) All research is easily tagged and categorizable

(B) It could be safely moved to a different area

(C) Researchers can filter through their many files to find the one they were looking for

(D) They tranquilized the bear with a dart

(a) Only A-B

(b) Both A-C and D-B

(c) Both B-C and A-D

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 2

QTags Conjunctions

S4. Ans. (b)

Sol. Both Statements A-C and D-B can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’so that’ which Is used as a subordinate clause to show purpose or to give an explanation. It is used to show an action producing an intended result or a cause producing an effect.’ The sentences thus formed are:

(I) All research is easily tagged and categorizable so that researchers can filter through their many files to find the one they were looking for.

(II) They tranquilized the bear with a dart so that it could be safely moved to a different area.

Q5. 

PROVIDED THAT

(A) He is willing to give the formula for free to any country that asks

(B) They agree to lay down their arms and live in peace

(C) Farmers ask for government help

(D) They cannot harvest their crops after a drought.

(a) Only A-B

(b) Both A-C and D-B

(c) Both A-B and C-D

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 2

QTags Conjunctions

S5. Ans. (c)

Sol. Both Statements A-B and C-D can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’provided that’ which Is used to say what must happen or be done to make it possible for something else to happen.’ The sentences thus formed are:

(I) He is willing to give the formula for free to any country that asks provided that they agree to lay down their arms and live in peace

(II) Farmers ask for government help provided that they cannot harvest their crops after a drought.

Q6. 

AS THOUGH

(A) She gazes toward, but beyond the viewer with a slightly wan and wistful smile,

(B) As we descended, my behind bounced off each log we passed

(C) I were a piece of laundry being scrubbed on a washboard.

(D) She has a secret somewhere deep inside.

(a) Only A-B

(b) Both A-C and D-B

(c) Both A-D and B-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 4

QTags Conjunctions

S6. Ans. (c)

Sol. Both Statements A-D and B-C can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’as though’ which means ‘as would be the case if.’ The sentences thus formed are:

(I) She gazes toward, but beyond the viewer with a slightly wan and wistful smile, as though she has a secret somewhere deep inside

(II) As we descended, my behind bounced off each log we passed as though were a piece of laundry being scrubbed on a washboard.

Q7. 

UNTIL

(A) The team will continue with their drill

(B) Everyone thought she was well

(C) The coach is satisfied with their performance

(D) A sudden relapse sent her back to the hospital

(a) Both A-B and C-D

(b) Both A-C and B-D

(c) Both A-D and B-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 2

QTags Conjunctions

S7. Ans. (b)

Sol. Both Statements A-C and B-D can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’until’ which means up to (the point in time or the event mentioned).’ The sentences thus formed are:

(I) The team will continue with their drill until the coach is satisfied with their performance.

(II) Everyone thought she was well until a sudden relapse sent her back to the hospital.

Q8. 

HOWEVER

(A) India has the potential to grow at a much faster rate

(B) Declan did a good job running the event

(C) All-round mismanagement by the Modi government has resulted in this slowdown

(D) He should have been tougher on the slow players in my opinion.

(a) Both A-B and C-D

(b) Both A-C and B-D

(c) Both A-D and B-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 3

QTags Conjunctions

S8. Ans. (b)

Sol. Both Statements A-C and B-D can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’however’ which is used to introduce a statement that contrasts with or seems to contradict something that has been said previously.’ The sentences thus formed are:

(I) India has potential to grow at much faster rate however all-round mismanagement by the Modi government has resulted in this slowdown.

(II) Declan did a good job running the event however he should have been tougher on the slow players in my opinion.

Q9. 

AS IF

(A) The article showed the people’s pictures with captions beneath singing the band’s praises

(B) He pointed to a spot on the weapon’s surface which had been worn down a bit

(C) Someone had tried to scrape something off the surface.

(D) It were taken from their press kit.

(a) Both A-B and C-D

(b) Both A-C and D-B

(c) Both A-D and B-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 4

QTags Conjunctions

S9. Ans. (c)

Sol. Both Statements A-D and B-C can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’as-if’ which means ‘as would be the case if.’ The sentences thus formed are:

 (I) The article showed the people’s pictures with captions beneath singing the band’s praises as if it were taken from their press kit.

 (II) He pointed to a spot on the weapon’s surface which had been worn down a bit as if someone had tried to scrape something off the surface.

Q10. 

NEITHER NOR

(A) The State government and many political parties have promised to offer legal help to those excluded

(B) Such assistance has been forthcoming from the time the updating exercise was rolled out on the ground in 2015.

(C) Do they plan to resolve the massive problem they have created

(D) They aren’t even ready to acknowledge it

(a) Both A-B and C-D

(b) Both A-C and D-B

(c) Both A-D and B-C

(d) Only A-D

(e) None of these

L1Difficulty 4

QTags Conjunctions

S10. Ans. (a)

Sol. Both Statements A-B and C-D can form a grammatically and contextually correct sentence using the conjunction ’neither-nor’ which is used when you are talking about two or more things that are not true or that do not happen.’ The sentences thus formed are:

(I) Neither the state government and many political parties have promised to offer legal help to those excluded nor such assistance has been forthcoming from the time the updating exercise was rolled out on the ground in 2015.

(II) Neither do they plan to resolve the massive problem they have created nor they are even ready to acknowledge it.

Directions (11-15): Answer the following questions after rearranging the following sentences into a coherent paragraph.

(A) The near zero% growth of the manufacturing sector proved that it had not fully recovered from the “blunders of demonetization and a hastily implemented GST”.

(B) Former Prime Minister Manmohan Singh on Sunday said the 5% growth in India’s Gross Domestic Product (GDP) signaled a prolonged slowdown.

(C) In a video statement, he said the state of the economy was “deeply worrying”.

(D) To deal with this slowdown,  he asked the government to engage with “thinking minds by shunning vendetta politics to take the economy out of a man-made crisis”.

(E) Dr. Singh also attacked the Prime Minister Narendra Modi-led government for eroding the autonomy of the independent institutions and credibility of government data.

(F) It is particularly distressing that the manufacturing sector’s growth is tottering at 0.6%.”

Q11. What should be the FOURTH sentence after rearrangement?

(a) F

(b) A

(c) B

(d) C

(e) D

L1Difficulty 3

QTags Sentence Rearrangement

S11. Ans. (b)

Sol. The correct sequence is BDCAFE

The FIRST sentence will be (B) as provides context of whole paragraph and talks about slowdown of economy. Further, SECOND sentence is (D) as it mentions measures to be adopted by the government. THIRD sentence is (C) which clarifies his thoughts over state of economy. FOURTH sentence (A) proceeds with mentioning zero growth in manufacturing sector. FIFTH sentence (F) is elaborating tottered growth of manufacturing sector. And LAST sentence (E) is stating the other attacks made by Dr. Singh on PM Narendra Modi led government.

Q12. What should be the THIRD sentence after rearrangement?

(a) D

(b) A

(c) C

(d) B

(e) F

L1Difficulty 3

QTags Sentence Rearrangement

S12. Ans. (c)

Sol. The correct sequence is BDCAFE

The FIRST sentence will be (B) as provides context of whole paragraph and talks about slowdown of economy. Further, SECOND sentence is (D) as it mentions measures to be adopted by the government. THIRD sentence is (C) which clarifies his thoughts over state of economy. FOURTH sentence (A) proceeds with mentioning zero growth in manufacturing sector. FIFTH sentence (F) is elaborating tottered growth of manufacturing sector. And LAST sentence (E) is stating the other attacks made by Dr. Singh on PM Narendra Modi led government.

Q13. What should be the LAST sentence after rearrangement?

(a) F

(b) C

(c) B

(d) E

(e) D

L1Difficulty 3

QTags Sentence Rearrangement

S13. Ans. (d)

Sol. The correct sequence is BDCAFE

The FIRST sentence will be (B) as provides context of whole paragraph and talks about slowdown of economy. Further, SECOND sentence is (D) as it mentions measures to be adopted by the government. THIRD sentence is (C) which clarifies his thoughts over state of economy. FOURTH sentence (A) proceeds with mentioning zero growth in manufacturing sector. FIFTH sentence (F) is elaborating tottered growth of manufacturing sector. And LAST sentence (E) is stating the other attacks made by Dr. Singh on PM Narendra Modi led government.

Q14. What should be the SECOND sentence after rearrangement?

(a) F

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

L1Difficulty 3

QTags Sentence Rearrangement

S14. Ans. (d)

Sol. The correct sequence is BDCAFE

The FIRST sentence will be (B) as provides context of whole paragraph and talks about slowdown of economy. Further, SECOND sentence is (D) as it mentions measures to be adopted by the government. THIRD sentence is (C) which clarifies his thoughts over state of economy. FOURTH sentence (A) proceeds with mentioning zero growth in manufacturing sector. FIFTH sentence (F) is elaborating tottered growth of manufacturing sector. And LAST sentence (E) is stating the other attacks made by Dr. Singh on PM Narendra Modi led government.

Q15. What should be the FIRST sentence after rearrangement?

(a) B

(b) D

(c) E

(d) A

(e) C

L1Difficulty 3

QTags Sentence Rearrangement

S15. Ans. (a)

Sol. The correct sequence is BDCAFE

The FIRST sentence will be (B) as provides context of whole paragraph and talks about slowdown of economy. Further, SECOND sentence is (D) as it mentions measures to be adopted by the government. THIRD sentence is (C) which clarifies his thoughts over state of economy. FOURTH sentence (A) proceeds with mentioning zero growth in manufacturing sector. FIFTH sentence (F) is elaborating tottered growth of manufacturing sector. And LAST sentence (E) is stating the other attacks made by Dr. Singh on PM Narendra Modi led government.


 You may also like to read:

 Get Free Study Material For IBPS RRB PO/Clerk Main 2019

All the Best BA’ians for IBPS RRB PO/Clerk Main!!

Print Friendly and PDF